|
|
#1 |
|
Super Moderator
![]() Spol: Ženski
Datum pristupanja: 9.12.2009
Groans: 4
Groaned at 11 Times in 10 Posts
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ima vise razloga radi kojih nam kosa u jednom periodu moze vise ispadati, a u drugom manje...pitanje je jedino ako se to desava konstantno, onda mogu biti drugi faktori u pitanju. Kosa obicno ispada za vrijeme proljeca ili jeseni, tada se sama mjenja i obnavlja. Ako je bilo sta cesce od toga, moze biti uzrokovano stresom, pomanjkanjem zeljeza u krvi ili nekim hormonalnim poremecajima. U tim slucajevima, potrebno je otici na analizu krvi,da se otkloni uzrok ispadanja. Koliko vama u prosjeku ispadne kose kada se cesljate?
|
|
|
#2 |
|
Sexualni napasnik
![]() Spol: Muški
Datum pristupanja: 25.12.2009
Groans: 97
Groaned at 52 Times in 51 Posts
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
imao sam dugu kosu krajem ovog ljeta.
Nazalost imao... Ovdje je losa voda, voda iz tigrisa i da bi se kao procistila bolesni amer baca previse hlora. Onda se desi malo nepismenosti radnika i imate otrov u bojleru. No ja kada se kupam uvijek moram isfenirati kosu sto pre da hlor ispari. No desilo se ono vruce, pa nema veze i legnem. I bas tako na dijelu glave na kojem lezim opala kosa i tjeme pobijelilo. i kada sam se osisao ostao veliki krug, brijao na celavo al blijed kruga, a cim kosica pocne rast opet krug. A ja sam brijao i evo i ovih nada moram brijati. Nova kosa je narasla i ostala je sasvim mala linijica od krajeva kruga koji je bio. Zarasta i mislim da za dva tri mijeseca nece se ni primjetiti. Mislim da opadanje kose moze biti od raznih stvari prouzrokovano, od bola u zubima pa do trovanja kemikalijama. A vazan je dio estetike vaseg tijela i zato cuvajte kosu. Ja svoje nemam vise, a i kad je budem opet imao ce je rugacije pazim.
|
| The Following User Says Thank You to lacky luck For This Useful Post: |
|
|
#3 |
|
˙·٠•●Sinner●•٠·˙
Datum pristupanja: 4.12.2009
Groans: 6
Groaned at 8 Times in 8 Posts
Evo, ja sam baš neki dan primjetila da mi kosa više pada, to obično primjetim nakon tuširanja i pranja kose, kolko kose ostane u tuš kabini.
Ali proljeće je na pomolu, pa se ne zabrinjavam previše, imam tako periode kad više pada i kad manje pada.
|
|
|
|
#4 |
|
Napredni korisnik
Spol: Muški
Datum pristupanja: 27.12.2009
Groans: 0
Groaned at 3 Times in 3 Posts
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
otpale su mi tri lasi za vrijeme jutarnjeg tusiranja kaj mi je pocela ispadati kosa? prosle godine u 5-6mj. mi je malo vise ispadalo bar 10 lasi
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Korisnik
Datum pristupanja: 12.1.2010
Groans: 9
Groaned at 4 Times in 4 Posts
![]() |
Pa dok perem kosu..uvek je puno opadne..
Naidje jedan period..septembar cini mi se..to je strasno.. Tad se i zivotinje linjaju najvise ili...ipak ne... ![]() U kuci mi je najvise svezana... Ne bi volela da nadjem dlaku u supi..ili bilo cemu... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
˙·٠•●Sinner●•٠·˙
@SAS, gotovo je, očelavit ćeš i to je to. Ali ne brini, ima i cura koje vole čelavce. Pogledaj samo npr. Vin Diesela, Jasona Stathama i tu ekipu.
![]() ![]() Ja nemam ništa protiv čelavaca, tek tolko da se zna. ![]() @Sofia, te gumice i kopče za kosu oštećuju kosu dosta, nije niti to baš dobro pretjerano po glavi imati. Iako te razumijem za dlake i juhu. ![]()
|
|
|
|
#7 |
|
Super Moderator
Istina je da nije dobro za kosu kada je puno vezana ili u pundji, jer tjeme ne dise i vise pada. Samo je moramo imati svezanu, pogotovo ako kuhamo
![]() Sad jos dolaze i topliji dani i morat cemo je vezati htjele, ne htjele, ali onda probajte na sto laganije. Moze se sa kopcama ili debljim gumicama. Ja imam kopcu najcesce... ![]() Da li i sada nekome ispada pojacano, kad je na odlasku sezona padanja ?
|
|
|
#8 | |
|
Mladi korisnik
Spol: Ženski
Datum pristupanja: 23.2.2010
Groaned at 0 Times in 0 Posts
![]() |
Citat:
Ima li nesto efikasno na trzistu za taj moj izgleda genetski problem? Ili da dignem ruke i fakat se zbrijem na celavo? pozz deveta |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Super Moderator
Citat:
|
|
| The Following User Says Thank You to Sandy0211 For This Useful Post: |
|
|
#10 |
|
Novi korisnik
Datum pristupanja: 7.7.2010
![]() |
Bok
![]() Evo ja cim sam vidjela naslov teme sam se najezila.... Iskreno, meni je kosa za vrijeme faksa otpala toliko da sam imala na glavi sletiste za muhe dobrih 50%Pocela sam koristiti one vichy-jeve ampule u kombinaciji sa samponom od koprive, kupila si cetku od cekinja (deeeebelih dlaka) i s tim sam znala cesto promasirati vlasiste... I koristila sam tablete "Hair" (iskreno, ne znam koji je proizvodac, ali cu pogledati) i moram reci da mi se kroz dvije-tri godine stvarno ojacala kosa. I prestala sam se farbati, stavljala sam kanu dobre dvije godine( tlaka je, ali sto ju cesce stavljas, to ti je jaca kosa) ![]() Sad, ja nisam frizer, i iskreno mogu podijeliti svoje iskustvo, ali evo kod mene je djelovalo, ne sad bas ko u reklami, ali dugorocno mi se ojacala kosa ![]() Nadam se da sam ti makar malo pomogla (i rijesi se stresa, nema boljeg lijeka )
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Teuta For This Useful Post: |
|
|
#11 | |
|
Super Moderator
Citat:
Osobno ih nisam koristila, ali jedna zena je, samo sto je rekla da treba dvije ture popiti da bi se rezultat poceo pokazivati... Mada mi se ove Hair cine ucinkovitije, pa ako ti nije tesko da pogledas i mene zanima
|
|
|
|
#12 |
|
Novi korisnik
![]() |
Evo cim stignem do doma
![]() Inace, ja sam malo lijena pa bi znala propustiti koji dan, i kad bih imala para bi si samo skoknula po jednu bocicu do ljekarne Ne mogu reci koliko sam bocica tocno pila, recimo, periodicki kroz te dvije godine, ajmo reci dvaput godisnje bi napravila "kuru" ![]() A od biljnih stvari znam da je dobro tu i tamo utrljati etericno ulje ruzmarina jer potice cirkulaciju, a kosa i opada radi losije prokrvljenosti... Ja sam naravno to etericno ulje stavljala - u kanu lijena ja to sad nesto pazit kad sto treba stavljat, ovako pljusnes na glavu i mir ![]() edit: Evo, google is my friend ![]() KAL HAIR FORCE Preporuča se osobama s problemima rasta kose, gubitka ili opadanja kose, kod stresa te poslije kemoterapije i naročito muškarcima starijim od 30 godina. http://www.allstarhealth.com/prodpics/150x150/P7234.jpg Količina: 60 kapsula |
|
|
|
|
|
#13 |
|
˙·٠•●Sinner●•٠·˙
Vidiš, morala bih ja isto nabaviti neke tablete za jačanje kose, primjetila sam da mi je počela malo više padati. Neke na biljnoj bazi bi bile super.
Ali kod mene je i to što se ne češljam redovito pa kad perem kosu, nakupi se toga. Obično me lagano pošlagira kad tuš kabinu pogledam nakon tuširanja.
|
|
|
|
#14 |
|
Mladi korisnik
![]() |
Cure, puno vam hvala!
Mogu samo reci da mi je prije par godina dermatologica ustanovila seboroicni dermatitis al da zato ne gubim kosu i dodala da su hormoni u pitanju i da kose ionak imam previse (e da me sad vidi ). Napravila sam i krvnu pretragu za stitnjacu pa je i to bilo uredu. Onda sam napravila i test vlasista, pa je i to bilo uredu, al su mi ipak prodali neki francuski shampon i losion na bazi bikovih hormona (tak nesto slicno ) za veeelike pare, a bez rezultata. Probala sam fitoval, shampon i tablete, kronov shampon i losion, pa nedavno i inneov tablete od loreala i opet nish od toga. Sad cu probati Teutin recept i definitivno prelazim na kanu. Imam samo jedno pitanje, da li kana pokriva sijede i kakvu cu boju dobiti kad je stavim na sijedu kosu?? Mislim, bolje sijeda, nego florescentno naranđasta ![]() pozz, deveta |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Super Moderator
Citat:
Samo posto je nisam probala, bude ti Teuta na to bolje znala odgovor
|
|
|
|
#16 |
|
Novi korisnik
![]() |
Da, kana ne pokriva sijede
tj prekriva, ali svjetlijim tonom ![]() Ali ako se recimo uzme crna kana i indigo, onda pokrije sve naime, svaka ta kana razlicito lovi na razlicitu boju, ali ja sam ju pocela koristiti iskreno najmanje radi farbanja ![]() Jedini je problem sto se nakon kane s indigom nemoguce ofarbati u svjetliju nijansu i opcenito je tesko farbati kemijskim farbama kosu nakon kane ![]() Kana ima crvenih, smedih i crnih, i indigo, koji je nesto tipa cistog pigmenta... Ma negdje sam nasla bas stranicu sa tim kanama, i za sad mi se najbolje pokazala Mehandi kana (google is my friend )E, da, meni su inace, kad mi nisu mogli naci uzrok ispadanja kose isli pregledavati jajnike I naravno da se pokazalo da ima neke veze, tako da ako nema nikakvog drugog uzroka opadanja, trebalo bi i to ici viditi
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
˙·٠•●Sinner●•٠·˙
Znači, ja imam prirodnu smeđu kosu, i da je želim malo osvježiti i dati joj sjaja, smeđa kana bi mi pomogla u tome? Također i jača kosu? Ja znam samo za one kane iz dm-a, u oker kutijama, sa slikom napred u boji ovisno o boji kane, jel su to te koje ti spominješ ili? Jer googlala sam, i meni google očito nije frend, ne mogu naći niti jednu konkretnu sliku.
|
|
|
|
#18 |
|
Mladi korisnik
Datum pristupanja: 10.3.2010
![]() ![]() |
Bok svima! Ja koristim već šest mjeseci plavu kanu. Inače imate je kupiti u svim bojama u Mulleru, cijena je negdje oko 39 kn. Meni pokriva sijede dosta dobro jedino ako se prije farbanja i poslije farbanja kanom sijedi pramenovi pošpricaju s ehotonom, onda dobiju zlaćanu boju, izgledaju poput malih pramenova. Meni je inače boja kose sivo-smeđa, u djetinjstvu sam bila potpuno plava. Sada ima lijepu boju meda i izgleda vrlo prirodno, baš kako volim. To je zbilja odlično ako se nema puno sijedih, kosa dodatno ojača i odmori nakon farbanja a primijetila sam i da mi puno manje opada. Ako nemate puno sijedih i imate milostivu frizerku koja će se upustiti s vama u zajedničku avanturu na konju ste!
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Novi korisnik
![]() |
Uf, kane od 39 kuna.....
![]() Ja sam bila tu kanu u prahu istojednom stavila, kao, smeda je trebala biti... Ispala sam zelena I onda sma uzimala od Lusha (jer imaju dosta tih ulja i zdravih stvari u kani) A sad mi frendica uskoro nosi novu posliljku originalne Mehandi iz Indije ![]() Gledajte, evo, meni je frednica ispljuvala kanu i ovo i ono, i ne pada mi na pamet zicati frizerku da mi stavlja kanu na glavu ![]() Prvo one su sve prekrcane poslom i sad im samo ja jos falim s kanom ![]() Ali zato napravim doma kokos party i uz malo dobrog vina cak niti prljanje stana kanom nije tako strasno
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Mladi korisnik
![]() ![]() |
Moje je iskustvo drukčije, ali nije mi kosa tamna pa je ispalo dobro. Što se tiče frizerke, ovisi koga znaš i poznaš, farbanje je farbanje i ako ideš tamo gdje nema gužve, to je to.....I inače, ne volim razvikane frizerske salone niti gužvu u njima. U mojem je sasvim ok, posjećeno je ali uvijek se dogovorim ranije pa se na mene računa. Naravno, ovisi kakvu kosu imaš. Ja imam prirodnu kovrčavu kosu pa mi ne trebaju nekakvi posebni tretmani. Bitno je, da se opadanje smanjilo i kosa ojačala, to je moje iskustvo. Ne znam kako je onome tko ima tamniju kosu ili tanju kosu.
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Mladi korisnik
![]() |
Previse sijedih! Odustajem od kane! Prvo cu se zbrijat, a onda nek bude sijeda! Prvo idem u kupnju marama, a do tada
![]()
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Novi korisnik
![]() |
Joj, pa te sijede su u biti zakon
![]() Meni je kosa jako fina i tanka a sijede su deblje i jace, tako da iskreno.... Bas bi me bilo briga za sijede ako mi je kosa zdrava
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Mladi korisnik
Datum pristupanja: 30.12.2009
![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Mladi korisnik
![]() ![]() |
Ja sam bila ofarbana u smeđe, dosta blizu moje prirodne boje i baš sam se bojala kakva će biti reakcija kane na taj ofarbani dio (gornji dio sam pustila da izraste, razlika je bila gotovo nevidljiva između neofarbanog i prirodnog, osim nešto sijedih naravno). Ipak, moje je iskustvo odlično, nije bilo nikakvih neugodnih pojava, sva je kosa primila i nema nikakve razlike na ofarbanom dijelu od onog koji prije nije bio farban, samo je sada toplija, zlatnija boja na čitavoj kosi. Ne znam, Issa, kakva ti je vrsta vlasi, to možda ima veze i s tim, u svakom slučaju treba se posavjetovati s frizerkom ili probaš doma na jedan mali pramić provjeriti. Neki su već i ovdje naveli, a znam, čula sam i druge da znaju reći da im je kosa bila zelenkasta ali je nemam srećom to iskustvo.
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Iskrica For This Useful Post: |
|
|
#25 |
|
Novi korisnik
![]() |
Evo ovako.. ja inace volim prokopati o svemu sto radim, pa sam saznala sljedece:
-Kana ne BOJA kosu, ona ulazi u unutarnji sloj dlake i samim time radi na drugaciji princip od farbi, koje se ispiru i "žmare" jer se skidaju sa same dlake -ako je kosa pofarbana kemijskom farbom, potrebno je oko mjesec do dva (ovisi valjda o debljini i poroznosti dlake) da se metali iz farbi isperu dovoljno da kana reagira kako bi i trebala -farbe funkcioniraju na bazi oksidacije, gdje pod utjecajem kisika metali reagiraju i "love" se za kosu -kana se upravo zato i drzi dugo na kosi jer je njezin nacin oksidacije nesto drugaciji, naime ne oksidiraju metali (jer ih nema) vec reagiraju elementi same biljke i otpustaju svoj pigment koji nenasilno ulazi u dlaku -naravno, samim time se dobije UV zastita dlake -staviti cu neke stranice koje su meni pomogle da malo bolje shvatim kemiju iza tog biljnog kolorita ![]() http://www.hennaforhair.com/ http://www.hennapage.com/ nadam se da je malo pomoglo ( i nadam se kako ne ispada da sad tu glumim neku pamet samo pokusavam dati svoje iskustvo, meni nije bas imao tko sve reci )
|
|
|
|
![]() |
| Alati teme | |
| Način prikaza | |
|
|