|
|
#51 |
|
Novi korisnik
Spol: Ženski
Datum pristupanja: 28.2.2010
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
![]() |
Nazalost, ovo nije moje
![]() Evo ovako, nakon sto vas kontaktira regruter pisace vam sljedece: Should you be interested in meeting with us, all of the following items will be required when you arrive for your interview. If you do not have ALL of these items you will not be allowed to attend the scheduled training. •You must hold a passport from your home country. You must bring it with you; it must not expire for a minimum of 12 months and have at least 4 blank pages; •You must bring a certified 7 year police check and have it Officially Translated into English (bring both copies); •2 color copies of your passport; •1 color copy of a picture ID from your home country (Driver’s License, Country ID); •2 Clear color scanned passport size photos with a WHITE background; •1 Clear scanned copy of Degree Certificate – High School or University, translated into English; •Local Contact Information (home/mobile #). •Banking Information Document - MUST BE TYPED, NO HAND WRITTEN COPIES WILL BE ALLOWED!! - •If working in Electrical, HVAC, Carpentry, or Plumbing, bring copies of all certifications, education, and licenses •Please bring a black ink pen! Ono sto je vrlo vazno - uvjerenje o nekaznjavanju se trazi u MUP-u, a ne od Suda A evo i spisak regrutera Fluora kojima mozete proslijediti svoj CV i moliti ![]() David.Iacobell@fluor.com laura.townsend@fluor.com Lyndsey.E.Ferguson@fluor.com Michael.Auer@fluor.com becca.webb@fluor.com melissa.morales@fluor.com joshua.carmichael@fluor.com shawn.guzman@fluor.com damir.subic@fluor.com jeanne.hudson@fluor.com tim.kirk@fluor.com jeff.madland@fluor.com james.hull@fluor.com brett.kummer@fluor.com shayna.brown@fluor.com rich.hamilton@fluor.com christopher.moody@fluor.com carly.sobray@fluor.com |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to wildwild For This Useful Post: |
|
|
#52 |
|
Sexualni napasnik
![]() Spol: Muški
Datum pristupanja: 25.12.2009
Groans: 97
Groaned at 52 Times in 51 Posts
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zahvaljujem se na ovoj informaciji.
Ja kada sam isao za KBR situacija je bila slicna. Ja sam isao na jedan ciklus i dobio posao bila frka sa jednim od regrutera i nikad nisam isprocesiran do kraja. Drugi put kad su dosli isao sam 7 puta dok nisam dobio posao. Veoma pozitivna i dobra stvar je kada aplicirate da usput posaljete svoje podatke na adrese regrutera, jer vam povecava postotak mogucnosti da ce te otici. Ja dok sam bio u USA na procesu regruter me je pitao za koga da mu dostavim podatke. Jer se tako lako moglo preporuciti nekog, a to su neki i iskoristili. E sad Najbolje kada vec aplicirate, i kada posaljete i regruterima mail, da nazovete i hotel i pokusate ugovoriti interview. A kada sve to pocne ako zivite blizu mozete otici tamo i pokusati pricati s nekim od regrutera. Uglavnom bez truda nema rezultata, a mi smo svi ovdje odradili dobar dio posla da olaksamo citav proces. Zahvaljujem se svima na suradnji i nadam se taze informacijama i da neki sa ove teme uspiju naci svoj put do Afganistana. Pozz raja i sretno vam bilo, inforimisite nas i nadajmo se uspijehu.
|
| The Following User Says Thank You to lacky luck For This Useful Post: |
|
|
#53 |
|
Mladi korisnik
Spol: Muški
Datum pristupanja: 20.2.2010
Groans: 8
Groaned at 1 Time in 1 Post
![]() ![]() ![]() |
Poz ljudi . . . Situacija je ista. Regruteri su u Hotelu Tuzla, do njih se ne moze doci ukoliko neko i pokusa nekim cudom.Navodno pozivaju jos do naredne sedmice ali sve su to carsijske price i rekla kazala. Konkretne info su da su do sada zvali elektricare, plumere i food service workere... nakon njih nisam cuo da je iko dobio poziv na intervju.
Puno srece zelim svima poz |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Dinko For This Useful Post: |
|
|
#54 |
|
Novopridošlica
Datum pristupanja: 4.3.2010
![]() |
Pozdrav svima.Kako glasi naslov ako neko zna ko je Damir Hodzic molim da to objavi na forumu
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Sexualni napasnik
Ne razumijem, pojasni.
Dosao regovo se napisao ovo i nestao. Ovo je tema o Fluoru a ne o Damiru Hodzicu. A o njemu je napisano post dva na temi, tek da se skrene paznja. Tako da ako imas sta da dodas da se javis. Hvala
|
|
|
#56 |
|
Novopridošlica
Datum pristupanja: 4.3.2010
![]() |
Kao sto kazes tema o Fluoru pa pitam za Damira Hodzica koji regrutuje za Fluor(2000 KM) a ako ga odbijes prijeti da ce ti doci kuci ....pa bih osim sto sam ga prijavio Tuzilastvu zelio pozvati da se predstavi.Mislim da ce u Hotelu Tuzla biti Intervju od strane MUP-a ovih dana.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Sexualni napasnik
Na moja vrata takvi su dobro dosli.
Samo kad sam kuci, volim se sigicat. Pisali smo o njemu i njegovim prevarama i sta radi, i opet ponavljam. Niko vam nikakve pare nece trazit ni nista slicno u tim firmama i svi koji tvrde suprotno su lazni. A sada da otvaram poglavlja i pisem o nekom prevarantu, nema potrebe, ko cita vidjet ce da sam ga spomenuo. Tebi hvala za pomoc i dobru namjeru.
|
|
|
#58 |
|
Novi korisnik
Datum pristupanja: 5.3.2010
![]() |
Pozdrav svima na forumu!
Da li je svejedno koji format CV-a koristiti kod prijave za Fluor isl. ili ima neka preporuka? |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Sexualni napasnik
Ja mislim da je svejedno, tako je bilo u KBR.
U svakom slucaju dobro pitanje. Nadam se da neko ima ipak pouzdanije informacije o ovome.
|
|
|
#60 |
|
Novi korisnik
Datum pristupanja: 5.3.2010
![]() |
|
|
|
|
|
|
#61 | |
|
Mladi korisnik
![]() ![]() ![]() |
Citat:
2 skenirane color slike ( velicine za pasos) sa bijelom pozadinom 9 za vizu i njihovu arhivu) 1 kopija diplome (srednja skola ili faks) prevedena na engleski jezik kod sudskog tumaca |
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Mladi korisnik
![]() ![]() ![]() |
Nazalost danas donosimo i lose vijesti.
Svi makedonski mediji danas su pricali o smrti/pogibiji Kumanovca Budimira Spasovskog Citat sa makedonskih web portala: ( oprostite na malim greskama u prevodu ali nasi mediji ovu vijest jos nisu prenjeli) Kumonovac pronadjen mrtav u avganistanu. 44 godisnji Budimir Spasovski koji je godinu dana radio na securty poslovima za americku vojsku je u Kabulu umro od posljedice mozdanog udara koji je nastupio zbog visokog krvnog pritiska. Ove informacije su Butimirovoj supruzi prenjeli kolege koje su ga nasle u njegoom krevetu. Rodbina i susjedi potreseni zbog danasnje vijesti nisu zeljeli davati izjave tv ekipama pred kamerama iako su kazali da se prica da je umro prirodnom smrcu. Vijest o smrti Budumira danas su prenjeli i vise Kumanovaca koji su na privremenom radu u Afganistanui Iraku. Njiohove informacije se kose sa onima koje su prenesene rodbini i prijateljima. Spekulise se da je pogodjen snajperom u glavu prilikom obezbjedjenja vojnog konvoja. Obudkcija treba da pokaze koji je uzrok njegove smrti. Tijelo ocekuju da stigne za par dana. Iskreno saucesce porodici Spasovski |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Mladi korisnik
![]() ![]() ![]() |
Neko je pitao gore za prevod dokumenata. Za prevod i ovjeru dokumenata imate engleskog tumaca u titovoj 89 ( tamo gdje je prije bio kafic extrim ) ili u ulicici kod autobuske stanice preko kad dodjete vidjet cete i sami , lagano je naci.
Jedan list kosta 20 KM. Prevodite diplomu od srednje skole/fakulteta i uvjerenje o nekaznjavanju ( koje vadite u MUP-u ne SUD-u) . Sve to zavrsite za 20 minuta. Danas su jos dva momka spakovali kofere i otisli ( food service). Nadam se da cemo i mi ostali uskoro dobiti priliku i poziv na intervju. Puno srece svima zelim. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Dinko For This Useful Post: |
|
|
#64 |
|
Sexualni napasnik
I ja se nadam druze da ce te uspijeti u namjeri.
Krenulo je, uzimaju sta im treba, i zato dobro izmiksajte resume nikad neznate sta im treba u momentu kada nalete na vas. Puno srece.
|
|
|
#65 |
|
Mladi korisnik
![]() ![]() ![]() |
Nema nista novog jos uvijek
a koliko cujem i citam i dopisujem se po drugim forumima svi koji su pozvani do sada ( a neki su vec zavrsili i ljekarske) su imali neke stele ali niko ne prica kako i sta... jbg izgleda da nema srece ovaj put za mene
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Novi korisnik
Datum pristupanja: 28.2.2010
![]() |
Pozdrav svima, ja nista novoga nisam cula
Juce sam "otisla" na Flour-ovu stranicu da pregledam ima li novih poslova i sve mi je bilo pobrisano CV, osnovni podaci, ma kad se nisam komirala...Imaju poslovi na koje sam aplicirala, i nista vise..Kada sam se prijavila za novi posao sve sam morala ponovno da upisujem,,,Uzas, jel se nekome to desilo
|
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Sexualni napasnik
Citat:
Znam da je takvih uvijek, no treba pokusavati i ne gubiti nadu. Kad tad morat ce i one koji nisu bili na projektu primati. Citat:
Na svim stranicama gdje ja postojim vezano za poslove, od UN-a pa do indijskih kompanija cuvaju podatke godinama. Neka greska je u pitanju.
|
|
|
|
#68 |
|
Novi korisnik
Datum pristupanja: 8.1.2010
![]() |
pozdrav svim clanovima foruma evo ja sam danas imala ugodan razgovor sa gospodjom Danijelom koja radi za FLUOR kao prevodioc,kaze da ce im trebati dosta ljudi u ovoj turi tako aplicirajte i cekajte.Zasada najvise stolari,tesari,i vodoinstalateri pa sad vidjecemo
|
|
| The Following User Says Thank You to aly For This Useful Post: |
|
|
#69 | |
|
Novi korisnik
Datum pristupanja: 8.1.2010
![]() |
Citat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#70 |
|
Novi korisnik
Datum pristupanja: 12.3.2010
![]() |
e ja sam novi ovdje , vec sam devet mjeseci na na fluoru, od kada su dobili ugovor za afghanistan , te sam do sada nebrojeno puta aplicirao, ali me jos nisu zvali.
pokusat cu ovih dana do hotela da dodjem da pokusam da porazgovaram sa nekim od regrutera, ukoliko bude bilo moguce, jer od sjedenja za kompom nema apsolutno nista. |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Sexualni napasnik
A da posaljes mail nekom od regrutera, imamo spisak i mailove na ovoj temi, pogledaj i pisi nekima.
A u svakom slucaju pokusaj da nazoves i hotel i da se narucis ili otidzi tamo i pokusaj razgovarat. Nije dovoljno samo sjediti u sobi i klikat na netu aplikacije. Evo drugarica kaze da ce primat sada ljudi. Pa idi vidi pokusaj se narucit i pokusaj bilo sta. Pozz i sve najbolje.
|
|
|
#72 | |
|
Mladi korisnik
![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Sexualni napasnik
ja sam brate dobio posao i bila neka frka odgode nas za potpisivanje, i kasno bilo,
ja u sarajevu vec slavim, al ljudi nestali kroz par dana kad smo trebali zavrsit formularnosti i nisam dobio posao. To je bio August 2006 a kad sam u januaru 2007 dosao trebalo mi je sedam dana da dolazim za posao i jedva dobio. Nema meda na jajima, a ko kaze da je lako laze. Ali ja sad punim 3 godine, jarane zato sto sam se trudio i podnjeo gluposti, dobijem posao pa popusim, pa me jebu sedam dana i na kraju ga opet jedva nekako dobijem. pola godine mi je trebalo da ga dobijem a 9 mjeseci sam se patio od prvi put kad su mi dali posao do afganistana, a ja sam jos radio u vojsci u to vrijeme. Znaci jebiga je tesko, al isplati se trudit, njima bas takvi i trebaju. Ne gubite nadu. Hvala
|
|
|
#74 |
|
Novi korisnik
Datum pristupanja: 12.3.2010
![]() |
e Lucky druze , sutra stizem u Tuzlu i pokusat cu u hotelu pa sta bude, jer ko pita ne skita.
sto se tice onih regrutera, od svih njih imam adrese vec odavno, i zamisli da sam im juce svima onako grupno poslao mailove, i samo se ona melisa cini mi se udostojila da kaze kako je out of office skoro pa do kraja ove godine .sutra sta mi Bog da, dace.cuo sam danas da primaju po 60 ljudi na intervjue i da se ljudi zovu cetiri dana ranije, odnosno sledeca tura ce biti pozvana u ponedeljak.valja napomenuti i da je dosta ljudi otpalo odmah nakon telefonskog razgovora, mada opet sa druge strane kruze price kako engleski i nije bas toliko bitan uvjet. |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Novopridošlica
Datum pristupanja: 2.3.2010